Ethno Fusion, me 8 nëntor në Prishtinë (AL)

Posted on Nov 11, 2014 in Media

W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Ethno Fusion, me 8 nëntor në Prishtinë (AL)
Publikuar: 2014-10-17 10:19:57

Në këtë koncert vjen nga Siberia artisti i njohur ndërkombëtarisht Vladiswar Nadishana, i cili do të luajë në instrumentet Hang Drum dhe Hybrid kaval, bashkangjitur nga grupi NONAME.

8 nëntori shënon koncertin e parë në Kosovë të stilit muzikor Ethno Fusion.

Në këtë koncert special vjen nga Siberia artisti i njohur ndërkombëtarisht Vladiswar Nadishana, i cili do të luaj në instrumentet Hang Drum dhe Hybrid kaval, bashkangjitur nga grupi NONAME.

Vladiswar Nadishana është një multi-instrumentist, kompozitor dhe producent nga Siberia i cili jeton në Berlin, e i cili krijon qasjen e vet unike dhe inovative për muzikë fusion – sintezën krijuese të traditave të ndryshme muzikore të botës në bazë të teknologjive bashkëkohore. Ai luan në më shumë se 200 instrumente të botës, duke përfshirë edhe ato të vetë-krijuara.


Koncerti do të mbahet me fillim prej orës 20:00 në Teatrin Kombëtar të Kosovës, në kuadër të koncerteve organizuar nga “Ertan Iliyaz and Friends”, edicioni i pestë.

Ideja e një bashkëpunimi të tillë është krijimi i bashkëpunimeve të reja, prurja e instrumenteve të pa ndëgjuara për ne deri më tani, e po ashtu edhe miksimi i zhanreve të huaja me ato të vendit tonë.

Të ftuar tjerë special do të jenë grupi NO NAME me instrumentistët, Avni Krasniqi – Trumpet & Kompjuter, Betim Krasniqi – Trombon, Visar Mehmeti – Flaute, Fatlind Ferati në Bass kitarë dhe Astrit Stafaj. / KultPlus.com 

http://www.kultplus.com/?id=6&l=5061